Nyåker, Påläng
3 juli 2023
19:30

Referat: Pålänge GIF - Ohtana/Pajala FF

På Nyåker vinner Ohtana/Pajala mot Pålänge med 3-0 (1-0). Första halvtimmen är jämn och målchanserna är låtträknade. Johannes Pekkari har ett bra skott som målvakten räddar och Pålänges bästa är ett vasst skott från Joel Martinsson som går strax utanför. Sista kvarten höjs tempot och Johannes Pekkari är nära att spräcka nollan då han nästan kan tåa in ett inspel från Liam Alldén. I den 38:e minuten gör Daniel Mäki en fin dribbling på vänsterkanten där inspelet når Johannes Pekkari som på volley bredsidar in bollen till OP-ledning 1-0. Minuten senare slarvar OP i eget straffområde, bollen till Joel Martinsson som får ett bra läge, skottet dock rakt på Felix Pekkari. Paussiffrorna 1-0 till OPFF i en temposvag första halvtimme som blev bättre under sista kvarten.

Andra halvlek blir bättre från OPFF. Man kommer fram snabbare i anfallet och löper mer. I den 55:e minuten kommer Johannes P fram på högerkanten där inlägget når Adam Zingmark som i duell med målvakten lyckas nicka in bollen till 2-0. Tre minuter senare fälls Dennis Mäki när han är på väg igenom med straff som följd. Petri Ritatörmä är säker från 11 meter och prickar in 3-0. Sista halvtimmen kontrollerar OPFF matchen och Melvin Rosén har två fina chanser på inspel från Johan Svanlöv. Första skottet från ca 10 meter går över medan andra från samma läge blir dålig träff på. Efter 90 minuter blåser domaren av matchen som slutar 3-0 till Ohtana/Pajala.

OPFF vinner säkert utan att göra någon toppmatch. I ett bra försvar går extraplusset till Liam Alldén. På mittfältet går plussen till Johan Svanlöv och Anders Gramner samt av forwards plussar vi för Johannes Pekkari. I Pålänge går plussen till backlinjens Linus Krantz, mittfältarna Jacob Lindvall och Vilgot Nyberg samt snabbe forwarden Joel Martinsson. Daniel Bergström skötte dömandet utan problem.

Pålänge - OPFF: Hörnor: 1-5, Avslut på mål: 2-7, Gula kort: 2-0